Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Bandırma'da 80 Kıbrıs gazisi

Bandırma

Bandırma'da 80 Kıbrıs gazisi yaşıyor. Eski hal binasındaki Muharip Gaziler Derneği Bandırma İrtibat Bürosu”nda bir araya gelen gaziler, hem sohbet ediyorlar, hem de askerlik günleri anılarını tazeliyorlar.

Bandırma’da 80 Kıbrıs gazisi yaşıyor. Eski hal binasındaki “Muharip Gaziler Derneği Bandırma İrtibat Bürosu”nda bir araya gelen gaziler, hem sohbet ediyorlar, hem de askerlik günleri anılarını tazeliyorlar. Kıbrıs gazilerinden Kamil Taşkın, 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı’nın üzerinden 40 yıl geçmesine karşın ne Türkiye Cumhuriyeti, ne de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden madalya aldıklarını belirtti. Taşkın, daha önce bağlı oldukları Gönen Gaziler Derneği’nden, kendilerine gösterilen ilgisizlik nedeniyle ayrıldıklarını vurgularken, “Bandırma’da bir dernek kurabilmek için Ankara Tandoğan’daki Gaziler Vakfı’na başvuruda bulunduk. Şimdi, onlardan yanıt bekliyoruz” dedi. Taşkın, diğer bir şikayetlerinin ise birbiriyle dengesiz gazi maaşları olduğunu sözlerine ekledi.
Öte yandan, Bandırma’da yaşayan altı Kore gazisi kaldı. Bu gaziler, Mehmet Ali Engin, Mustafa Çetin, Fevzi Yalçın, Ahmet Şen, Kamil Songül ve Osman Kolay’dan oluşuyor.

Haber Önder Balıkçı



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı